Kostelecký salám Rio Ebro s grilovanou paprikou a čerstvými bylinkami

Ingredience:

  • Kostelecký salám Rio Ebro
  • světlou bagetu
  • barevné papriky
  • olivový olej
  • sůl
  • barevný pepř
  • balsamikový ocet
  • čerstvé bylinky – petrželku, bazalku, oregano
  • hrubozrnnou hořčici

Postup:

  1. 1

    Barevné papriky nakrájíme na větší kusy, lehce pokapeme olejem a grilujeme z obou stran.

  2. 2

    Grilované papriky dáme do misky, přidáme sůl, barevný drcený pepř, pár kapek balsamikového octa a olivového oleje.

  3. 3

    Vše promícháme a necháme chvíli odležet. Na závěr přidáme směs čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano).

  4. 4

    Rozpůlenou světlou bagetu potřeme hrubozrnnou hořčicí, přidáme směs z grilovaných paprik a plátky Kosteleckého salámu Rio Ebro.

Tip:

  1. 1

    Pokud papriku hůře trávíte, orestujte ji celou zprudka na grilu tak, aby slupka byla celá spálená. Oloupejte ji a dále pokračujte dle receptu. Paprika bez slupky je lépe stravitelná.