Kostelecká šunka nejvyšší jakosti na bramboráčku s kysaným zelím

Ingredience:

  • Kosteleckou šunku nejvyšší jakosti
  • brambory 1 kg
  • vejce 1 ks
  • hladkou mouku
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • majoránku

Postup:

  1. 1

    Brambory oškrábeme a nastrouháme nahrubo.

  2. 2

    Přidáme 1 vejce (na 1 kg brambor), 5 lžic hladké mouky, sůl, pepř, drcený kmín, majoránku a vše promícháme. Z této směsi vytvoříme malé bramboráčky, které osmažíme na oleji z obou stran do zlatova.

  3. 3

    Hotové bramboráčky položíme na ubrousek a necháme vsáknout přebytečnou mastnotu. Poté na ně dáme kysané zelí, Kosteleckou šunku nejvyšší jakosti a podáváme.

Tip:

  1. 1

    Pokud se vám bude zdát zelí moc kyselé, můžete ho propláchnout ve vodě.