Kostelecká šunka nejvyšší jakosti na bramboráčku s kysaným zelím
Ingredience:
- Kosteleckou šunku nejvyšší jakosti
- brambory 1 kg
- vejce 1 ks
- hladkou mouku
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránku
Postup:
-
1
Brambory oškrábeme a nastrouháme nahrubo.
-
2
Přidáme 1 vejce (na 1 kg brambor), 5 lžic hladké mouky, sůl, pepř, drcený kmín, majoránku a vše promícháme. Z této směsi vytvoříme malé bramboráčky, které osmažíme na oleji z obou stran do zlatova.
-
3
Hotové bramboráčky položíme na ubrousek a necháme vsáknout přebytečnou mastnotu. Poté na ně dáme kysané zelí, Kosteleckou šunku nejvyšší jakosti a podáváme.
Tip:
-
1
Pokud se vám bude zdát zelí moc kyselé, můžete ho propláchnout ve vodě.