Kostelecký šunkový salám s restovanými houbami na víně a cherry rajčátky

Ingredience:

  • Kostelecký šunkový salám
  • pečivo (dle chuti)
  • cibulku
  • žampiony
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • česnek
  • bílé víno
  • cherry rajčátka
  • jarní cibulku

Postup:

  1. 1

    Najemno nakrájenou cibulku orestujeme na pánvi. K ní přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osolíme, opepříme, dochutíme oreganem a celou směs znovu orestujeme dozlatova.

  2. 2

    Přidáme najemno nakrájený stroužek česneku, chvíli podusíme a poté přilijeme trochu bílého vína. Necháme odpařit tekutinu a na závěr přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a jarní cibulku. Vše necháme ještě chvíli na pánvi, aby se chutě lépe propojily.

  3. 3

    Orestovanou zeleninu dáme na libovolný druh pečiva, dozdobíme plátky Kosteleckého šunkového salámu a můžeme servírovat.

Tip:

  1. 1

    Víno použijte podle své chuti.