Gothajský salám s okurkou a cibulí

Ingredience:

  • Gothajský salám
  • bageta
  • salátová okurka 1/2 ks
  • červená cibule 1 ks
  • vinný ocet 2 lžíce
  • voda 3dcl
  • hořčičné semínko
  • bobkový list
  • sůl
  • cukr krystal 2 lžíce

Postup:

  1. 1

    Salátovou okurku a cibuli nakrájíme na kolečka. Dáme do misky.

  2. 2

    V kastrůlku si svaříme nálev. Voda, ocet, cukr, sůl, bobkový list, hořčičné semínko, vše přivedeme
    k varu a stáhneme z ohně. Necháme lehce vychladnout.

  3. 3

    Vlažným nálevem zalijeme okurku a cibuli a necháme nejméně 1 hodinu odležet.

  4. 4

    Na orestovanou bagetku dáme okurky a cibuli a přidáme Gothajský salám. Dozdobíme petrželkou.

Tip:

  1. 1

    Kdo má rád pálivé, může do nálevu nasekat chilli papričku.