Dip k Masošpejlím

Ingredience

  • 250 g zakysané smetany
  • pár kapek citronu
  • malý svazek hladkolisté petrželky
  • 0,5 dcl olivového oleje
  • špetku soli
  • špetku barevného pepře

Postup

  1. 1

    Do zakysané smetany vmíchej sůl, pepř, citron a petržel. Nakonec přidej olivový olej a znovu promíchej.

  2. 2

    Nechej chvíli odležet. Mezitím nažhav uhlík, ogriluj Masošpejli, naber dip a kousej.

Tip

  1. 1

    Místo petrželky můžeš použít také koriandr nebo estragon. Dej ale pozor, jsou chuťově výraznější.

  2. 2

    Pro milovníky pikantního, je možné přidat např. trochu přepasírovaného česneku. Jen dej pozor, ať ti nepřebije chuť masa, byla by to škoda.