Šunka nejvyšší jakosti

Ingredience na 5 ks chlebíčků:

  • 100 g šunky nejvyšší jakosti
  • 100 g pohankových placiček
  • 200 g Gervais
  • 100 g cibule
  • 50 g hladkolisté petržele
  • špetka barevného pepře
  • polníček na dozdobení

Příprava pomazánky:

  1. 1

    Cibuli nakrájíme na plátky a na oleji orestujeme dozlatova. Hladkolistou petržel nasekáme nahrubo. Do 200 g Gervais vmícháme osmaženou cibuli a nasekanou petržel a špetku čerstvě namletého barevného pepře. Vše jemně promícháme.

Kompletace:

  1. 1

    Na pohankové placičky dáme předem připravenou pomazánku. Navrch naaranžujeme plátky šunky nejvyšší jakosti. Nakonec dozdobíme polníčkem.

Tip:

  1. 1

    Do pomazánky můžeme přidat pár kapek lanýžového oleje, dodá jí specifickou chuť. Lanýžový olej ovšem přidávejte opatrně, je velice aromatický.