Šunka nejvyšší jakosti
Ingredience na 5 ks chlebíčků:
- 100 g šunky nejvyšší jakosti
- 100 g pohankových placiček
- 200 g Gervais
- 100 g cibule
- 50 g hladkolisté petržele
- špetka barevného pepře
- polníček na dozdobení
Příprava pomazánky:
-
1
Cibuli nakrájíme na plátky a na oleji orestujeme dozlatova. Hladkolistou petržel nasekáme nahrubo. Do 200 g Gervais vmícháme osmaženou cibuli a nasekanou petržel a špetku čerstvě namletého barevného pepře. Vše jemně promícháme.
Kompletace:
-
1
Na pohankové placičky dáme předem připravenou pomazánku. Navrch naaranžujeme plátky šunky nejvyšší jakosti. Nakonec dozdobíme polníčkem.
Tip:
-
1
Do pomazánky můžeme přidat pár kapek lanýžového oleje, dodá jí specifickou chuť. Lanýžový olej ovšem přidávejte opatrně, je velice aromatický.