Steaky

Doporučený návod na přípravu:

  1. 1

    Maso vyndejte z ledničky nebo nákupní tašky a nechte ho v klidu odpočinout, aby dosáhlo pokojové teploty.

  2. 2

    Nejdříve maso potřete olejem. Poté maso osolte a opepřete dle vaší chuti.

  3. 3

    Pánev nebo gril předehřejte na vyšší teplotu a položte na ně steak. Opékejte nezakryté z každé strany podle požadavku na stupeň propečení.
     
    4-5 min. RARE – vnitřní teplota: 52 – 55°C;
    6-7 min. MEDIUM RARE – vnitřní teplota: 55 – 60°C;
    8-9 min. MEDIUM – vnitřní teplota: 60 – 65°C;
    cca 12 min. WELL DONE – vnitřní teplota: 70 – 100°C.

  4. 4

    Hotový steak nechte cca 10 min. odležet. Pro zachování teploty můžete použít alobal.

  5. 5

    Pro dosažení optimálního propečení steaku použijte digitální teploměr pro pečení masa.

Doporučený návod na prípravu:

  1. 1

    Najprv mäso potrite olejom. Potom mäso osoľte a okoreňte podľa vašej chuti.

  2. 2

    Panvicu alebo gril predhrejte na vyššiu teplotu a položte na ne steak. Opekajte nezakryté z každej strany podľa požiadavky na stupeň prepečenia:
     
    4-5 min. RARE – vnútorná teplota: 52 – 55°C;
    6-7 min. MEDIUM RARE – vnútorná teplota: 55 – 60°C;
    8-9 min. MEDIUM – vnútorná teplota: 60 – 65°C;
    cca 12 min. WELL DONE – vnútorná teplota: 70 -100°C.

  3. 3

    Hotový steak nechajte cca 10 min. odležať. Pre udržanie teploty môžete použiť alobal.

  4. 4

    Pre dosiahnutie optimálneho stupňa prepečenia steaku použite digitálny teplomer určený na pečenie mäsa.