Steaky
Doporučený návod na přípravu:
-
1
Maso vyndejte z ledničky nebo nákupní tašky a nechte ho v klidu odpočinout, aby dosáhlo pokojové teploty.
-
2
Nejdříve maso potřete olejem. Poté maso osolte a opepřete dle vaší chuti.
-
3
Pánev nebo gril předehřejte na vyšší teplotu a položte na ně steak. Opékejte nezakryté z každé strany podle požadavku na stupeň propečení.
4-5 min. RARE – vnitřní teplota: 52 – 55°C;
6-7 min. MEDIUM RARE – vnitřní teplota: 55 – 60°C;
8-9 min. MEDIUM – vnitřní teplota: 60 – 65°C;
cca 12 min. WELL DONE – vnitřní teplota: 70 – 100°C. -
4
Hotový steak nechte cca 10 min. odležet. Pro zachování teploty můžete použít alobal.
-
5
Pro dosažení optimálního propečení steaku použijte digitální teploměr pro pečení masa.
Doporučený návod na prípravu:
-
1
Najprv mäso potrite olejom. Potom mäso osoľte a okoreňte podľa vašej chuti.
-
2
Panvicu alebo gril predhrejte na vyššiu teplotu a položte na ne steak. Opekajte nezakryté z každej strany podľa požiadavky na stupeň prepečenia:
4-5 min. RARE – vnútorná teplota: 52 – 55°C;
6-7 min. MEDIUM RARE – vnútorná teplota: 55 – 60°C;
8-9 min. MEDIUM – vnútorná teplota: 60 – 65°C;
cca 12 min. WELL DONE – vnútorná teplota: 70 -100°C. -
3
Hotový steak nechajte cca 10 min. odležať. Pre udržanie teploty môžete použiť alobal.
-
4
Pre dosiahnutie optimálneho stupňa prepečenia steaku použite digitálny teplomer určený na pečenie mäsa.