Gothajský salám s okurkou a cibulí
Ingredience:
- Gothajský salám
- bageta
- salátová okurka 1/2 ks
- červená cibule 1 ks
- vinný ocet 2 lžíce
- voda 3dcl
- hořčičné semínko
- bobkový list
- sůl
- cukr krystal 2 lžíce
Postup:
-
1
Salátovou okurku a cibuli nakrájíme na kolečka. Dáme do misky.
-
2
V kastrůlku si svaříme nálev. Voda, ocet, cukr, sůl, bobkový list, hořčičné semínko, vše přivedeme
k varu a stáhneme z ohně. Necháme lehce vychladnout. -
3
Vlažným nálevem zalijeme okurku a cibuli a necháme nejméně 1 hodinu odležet.
-
4
Na orestovanou bagetku dáme okurky a cibuli a přidáme Gothajský salám. Dozdobíme petrželkou.
Tip:
-
1
Kdo má rád pálivé, může do nálevu nasekat chilli papričku.