Bílý bavor a klobása z paprikova

Ingredience 4 porce:

500g brambor
75g hl. mouky
1x cibule červená
1x cibule bílá
50g houby shimei
sůl
černý pepř
saturejka

Postup:

  1. 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Osolíme opepříme, zamícháme a necháme chvíli odstát.

  2. 2

    Zaprášíme hl. moukou, opět zamícháme a smažíme oválné placičky na oleji z obou stran do zlatova.

  3. 3

    Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky, houby a cibuli smažíme na oleji do zlatova. Lehce osolíme, opepříme a přidáme čerstvou saturejku.

  4. 4

    Na bramborové placičky dáme orestovanou cibuli s houbami a grilované klobásky.

Tip:

  1. 1

    Místo hub Shimei můžeme použít žampiony, nebo hlívu ústřičnou. Do cibule místo saturejky můžeme použít i např. majoránku, nebo šalvěj.