Kostelecký salám Rio Ebro s grilovanou paprikou a čerstvými bylinkami
Ingredience:
- Kostelecký salám Rio Ebro
- světlou bagetu
- barevné papriky
- olivový olej
- sůl
- barevný pepř
- balsamikový ocet
- čerstvé bylinky – petrželku, bazalku, oregano
- hrubozrnnou hořčici
Postup:
-
1
Barevné papriky nakrájíme na větší kusy, lehce pokapeme olejem a grilujeme z obou stran.
-
2
Grilované papriky dáme do misky, přidáme sůl, barevný drcený pepř, pár kapek balsamikového octa a olivového oleje.
-
3
Vše promícháme a necháme chvíli odležet. Na závěr přidáme směs čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano).
-
4
Rozpůlenou světlou bagetu potřeme hrubozrnnou hořčicí, přidáme směs z grilovaných paprik a plátky Kosteleckého salámu Rio Ebro.
Tip:
-
1
Pokud papriku hůře trávíte, orestujte ji celou zprudka na grilu tak, aby slupka byla celá spálená. Oloupejte ji a dále pokračujte dle receptu. Paprika bez slupky je lépe stravitelná.