Tatarský biftek
Doporučený návod na přípravu:
-
1
Maso naškrábeme ostrým nožem nebo najemno nameleme mlýnkem na maso.
-
2
Připravenou směs osolíme a opepříme.
-
3
Navlhčenou rukou z masa vytvarujeme 2 bochánky, které položíme na servírovací talíře.
-
4
Bochánky ve středu promáčkneme a do vzniklého důlku vložíme syrový žloutek.
-
5
Kolem bifteku rozdělíme: tabasco, hořčici nebo kečup, mletou papriku, mletý kmín, nasekanou cibuli.
-
6
Jednotlivé ingredience postupně vmícháme podle vlastní chuti. Podáváme s topinkami a česnekem.
Návod na prípravu:
-
1
Mäso naškrabeme ostrým nožom alebo najemno zomelieme mlynčekom na mäso.
-
2
Pripravenú zmes osolíme a okoreníme.
-
3
Navlhčenou rukou z mäsa vytvarujeme 2 bochníky, ktoré položíme na servírovací tanier.
-
4
Bochníky v strede prehľbime a do vzniknutej jamky vložíme surový žľtok.
-
5
Okolo bifteku rozložíme nasekanú cibuľu, mletú papriku, mletú rascu, príp. horčicu, kečup alebo tabasco.
-
6
Jednotlivé ingrediencie postupne vmiešame podľa vlastnej chuti. Podávame s hriankami a cesnakom.