Czech - Kostelecké uzeniny  English - Kostelecke uzeniny
Kontaktní formulář
Kostelecké uzeniny - aktuality
AKTUALITY
  1. Debrecínský Hot Dog

    26.4.2013

    HOTDOG_DEBRECINSKY

    V minulých dílech našeho mini seriálu o Hot Dogu jsme prošli jeho historii. Dnes bychom se rádi poohlédli po zajímavostech, které tento fenomén provází.
    Začněme u názvu. Hot Dog – v doslovném překladu do češtiny znamená „horký pes“. Termín „pes“ byl v Americe používán jako synonymum pro párek či klobásu již na konci devatenáctého století a označení Hot Dog se pak objevuje zcela přirozeně, na několika místech v USA najednou.
    Pro Američany je Hot Dog významnou součástí jídelníčku od samého počátku. Když prezident Roosevelt s manželkou hostili anglického krále Jiřího na královském pikniku v londýnském Hyde Parku, nechyběl v menu Hot Dog. Anglický král byl touto specialitou údajně nadšen.
    Současná spotřeba Hot Dogů v USA se odhaduje na 20 miliard kusů ročně. Párky se běžně ohřívají ve vodě a Newyorčané jim říkají párky „ze špinavé vody“.  Nicméně stále častěji se párky grilují a tradiční pochoutka Hot Dog je dnes běžně k dostání s velmi inovativními ingrediencemi z mexické či asijské kuchyně.
    My jsme vyzkoušeli typickou českou variantu a nadchli jsme se pro ni.

    Recept na Debrecínský Hot Dog naleznete zde.

  2. Kdo by si rád nepochutnal na šunce, pečeni či slanině? Asi jen málokdo si dovede svůj jídelníček bez těchto dobrůtek představit. Ať už jsou to snídaně, večeře či svačinky, něco rychlého na pánvičce pro rodinu, či obložené chlebíčky, kanapky nebo jiné lahůdky pro pohoštění návštěvy. Zkrátka, vždy najdeme uplatnění pro kus poctivé uzeniny.

     

    více
  3. Pikantní klasika

    12.3.2013

    UTOPENCI_PIKANTNI_380

    Taky jste vyrostli na klasických utopencích? V dětsví je s rodiči nakládali do zásoby na Silvestra, v mládí využívali jako osvědčený "vyprosťovák" po vydařeném večírku? Pokud chcete trochu zavzpomínat a trochu zkusit něco nového, ochutnejte novinku Pikantní utopence. Špekáčky připravujeme podle tradiční receptury a díky přidaným feferonkám dostaly utopenci šmrncovní pikantní příchuť.

    Přejeme pikantní pochutnání.

  4. Domácí Hot Dog Čertík

    08.3.2013

    HOTDOG_KITCHEN_CERTIK

    V minulé části jsme již tak trochu naznačili, jak to bylo s Hot Dogem v jeho začátcích, ale pojďme se na to teď podívat podrobněji. Začněme u párku, jako nezbytné části Hot Dogu. První zmínky o párku se datují již do 13. století, zmínky jsou uváděny v souvislosti s korunovací Maxmiliána II., a to na území dnešního Německa. A jsou to opět Němci, respektive němečtí přistěhovalci v Americe, kteří jsou jako jedni z prvních zmiňováni v souvislosti s párkem vloženým do pečiva. Konkrétně jde o německého vystěhovalce Charlese Feltmana, který kolem roku 1870 začal prodávat párky v rohlících na Coney Islandu. Ale myšlenka párku uvnitř pečiva je připisována i manželce dalšího prodejce párků, tentokrát z Missouri, madam Feuchtwanger. V jejím případě šlo o opatření, jak ušetřit bílé rukavice, které byly v té době podávány zákazníkům, aby se od párků neumazali.
    A teď už rychle zpět k domácí přípravě Hot Dogu - večeře za pár minut či ozvláštnění každé party, kterou pořádáte.

     

    Recept na Čertovský Hot Dog naleznete zde.

www.agrofert.cz
www.agrofert.cz - compliance
Toto jsou internetové stránky společnosti Kostelecké uzeniny, a.s., č.p. 60, 588 61 Kostelec, Česká republika,
IČ: 46900411, DIČ: CZ46900411, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl B, vložka 835.
Společnost Kostelecké uzeniny, a.s. je členem koncernu AGROFERT řízeného společností AGROFERT, a.s.,
se sídlem Praha 4, Pyšelská 2327/2, PSČ 149 00, IČ: 26185610.