Czech - Kostelecké uzeniny  English - Kostelecke uzeniny
Kontaktní formulář
Kostelecké uzeniny - aktuality
Recepty
« Předchozí 1 2 3 4 5 Následující »

Vepřový dvouručák

Ingredience:

  • Vepřový burgerový steak 2 kusy
  • Burgerová houska ( bulka) 2 kusy
  • BBQ omáčka Ládi a Romana ( součást balení )
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 1 polévkové lžíce kremžské hořčice
  • 5-6 kapek Tabasco
  • 1 kávová lžička Worchesterové omáčky
  • 1 kávová lžička cukru krupice
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř
  • 1 střední rajče
  • 4 listy ledového salátu
  • 2 střední nakládané okurky

Postup:

V misce důkladně smíchej majonézu, hořčici, Tabasco, Worchester, cukr, sůl a pepř dle chuti. Dej stranou. Nakrájej pilkovým nožem rajče na tenká kolečka. Nakrájej okurky podélně na tenké plátky.
Odděl z hlávky 4 listy ledového salátu. Vepřový burger jemně zmáčkni v lehce navlhčených dlaních, aby vznikla větší plocha masa. Opeč burger na grilu z obou stran. Bulku rozřízni a řeznou stranou krátce opeč na grilu. Spodní upečenou stranu bulky potři polovinou BBQ omáčky. Polož na ní dva listy ledového salátu. Polož na ně upečené maso. Polož na něj půlku plátků rajčat a okurky. Namaž silnou vrstvou ochucené majonézy vrchní půlku bulky na opečené straně. Přiklapni na hambáč, lehce přimáčkni. Čapni oběma rukama, otoč a rozevři chlebárnu!!! 
Dál už je to na tobě!!!! 
Užívej život!!!  

Vepřový dvouručák

Hovězí dvouručák

Ingredience:

  • Burgerová houska ( bulka) 2 kusy
  • BBQ omáčka Ládi a Romana ( součást balení )
  • 1,5 polévkové lžíce majonézy
  • 2 polévkové lžíce jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka
  • 1 střední nakládaná okurka jemně nastrouhaná
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • 1 střední rajče
  • 1 menší červená cibule nakrájená na slabší kolečka
  • 4 plátky slaniny

Postup:

V misce smíchej majonézu, cibulku, okurku sůl a pepř. Nakrájej pilkovým nožem rajče na tenká kolečka. Vepřový burger jemně zmáčkni v lehce navlhčených dlaních, aby vznikla větší plocha masa. Opeč burger na grilu z obou stran. Opeč na grilu plátky slaniny. Bulku rozřízni a řeznou stranou krátce opeč na grilu obě půlky. Spodní upečenou stranu bulky potři polovinou BBQ omáčky. Na BBQ omáčku naskládej půlku plátků rajčat. Na ně polož grilované maso. Na něj polož 2 plátky grilované slaniny. Řeznou grilovanou stranu bulky potři připravenou remuládou. Na remuládu poskládej polovinu koleček cibule. Přiklop hamburger a lehce ho zmáčkni!! Čapni hambáč něžně oběma rukama a otoč ho vrchem dolů. Jen tak se lze zakousnout do jeho celého objemu.

Otevři chlebárnu a zakousni se do prvního dokonale šťavnatého sousta!

Hovězí dvouručák

Chlebíčky s poctivou šunkou, okurkou a vajíčkem

Ingredience:

  • chlebová veka
  • bramborový salát (nebo klasické máslo) - dle vaší chuti
  • Poctivá šunka
  • nakládané okurky
  • vařené vejce (natvrdo)
  • rajče, petrželka na ozdobu

Postup:

Už samotný název těchto chlebíčků je receptem. Není nic jednoduššího. Nicméně při použití těch správných surovin je to jeden z nejluxusnějších a nejchutnějších chlebíčků. Krájíme zásadně z chlebové veky. Na přípravu této české klasiky použijte bramborový salát (pokud Vám nesedí bramborový salát, můžete použít pravé máslo), poctivou šunku (s obsahem masa 92%), menší nakládané okurky (ideálně znojemské) a natvrdo uvařené vajíčko. Dozdobit můžete i kouskem rajčete a petrželkou.

Chlebíčky s poctivou šunkou, okurkou a vajíčkem

Miniburgery s pražskou šunkou

Ingredience:

  • miniburgery:
  • 100 g másla
  • 130 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 3 vejce + 1 vejce na potření
  • 25 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce mléka
  • náplň:
  • Poctivá pražská šunka
  • 40 ml smetanového křenu
  • 150 g zakysané smetany
  • salát, plátky rajčat na ozdobu

Postup:

Troubu předehřejte na 200 °C a vyložte dva plechy papírem na pečení. V hrnci přiveďte k varu 250 ml vody, přidejte máslo a sůl, ztlumte plamen a rychle vmíchejte mouku. Míchejte tak dlouho, až těsto zhoustne a bude se odlepovat od stěn. Nechte 10 minut zchladnout. Do těsta pak postupně vmíchejte 3 vejce a nakonec parmazán. Z těsta vytvořte pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku na každém plechu asi 15 bochánků. Zbylé vejce prošlehejte s mlékem a bochánky potřete. Pečte 25–30 minut dozlatova.

Křen smíchejte se zakysanou smetanou a dochuťte solí a pepřem. Každou bulku namažte křenovou pomazánkou, přidejte Poctivou pražskou šunku a dozdobte dle chuti.

Miniburgery s pražskou šunkou
« Předchozí 1 2 3 4 5 Následující »
E-mail *
Vaše jméno *
Recept
Chcete se s námi podělit o osvědčený recept? Rádi ochutnáme a zveřejněné recepty odměníme.
www.agrofert.cz
www.agrofert.cz - compliance
Toto jsou internetové stránky společnosti Kostelecké uzeniny, a.s., č.p. 60, 588 61 Kostelec, Česká republika,
IČ: 4690041, DIČ: CZ46900411, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl B, vložka 835.
Společnost Kostelecké uzeniny, a.s. je členem koncernu AGROFERT řízeného společností AGROFERT, a.s.,
se sídlem Praha 4, Pyšelská 2327/2, PSČ 149 00, IČ: 26185610.